Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.
Malta er et Eldorado av spennende muligheter for den ekte eventyrer. Reiser man til Malta gjør man det ikke bare først og fremst for å feste, bade og sole seg, men for å oppleve en dramatisk historie og rikholdig kultur fra tidenes morgen. De tre store bebodde øyene Malta, Gozo og Comino har det meste av det en eventyrer kan drømme om. Øysamfunnet`s urgamle historie er som en endeløs vei av mystikk, underverker og gåter. Her finner man megalittiske templer, grotter med etterlevninger fra forhistoriske dyr, katakomber og storslagne katedraler. Det aller største mysteriet er de såkalte cart ruts, som på norsk er kalt kjerresporene. Her kan du leke Thor Heyerdahl, og utfordre deg selv for å se om du kan finne noen fornuftige forklaringer på de dype parallelle sporene som forsvinner utover klippekantene. Hva kan dette være for noe?
|
|
Travel Explorations tilbyr et spennende film konsept for selskaper som ønsker å presentere deres forretningsvirksomhet, produkter og tjenester gjennom film. Filmene kan lages ut fra ulike formål og ulike media som på video, internett osv. Vi lager filmene slik våre kunder vil ha det: enkelt, raskt, rimelig og med god kvalitet! Med kvalitet mener vi både budskap, fortelling, virkemidler og teknisk nivå.
|
|
Denne bragden ble fullført sent mandagskvelden 24. april 2006. I begynnelsen av februar i år (2006) ble Cecilie første kvinne i Norge og Skandinavia, som fullførte prosjektet 7 Summits. Nå har hun og hennes turkammerater er Rolf Bae (31) og Per-Henry Borch (35) nådd Nordpolen etter 49 dagers blodslit. Nå har Cecilie blitt den første kvinne i verden som har besteget alle sju verdensdelers høyeste fjell, samt «de tre poler» Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen. Med hennes siste ekspedisjon skrev hun samtidig polhistorie ved å være den første kvinne som gikk fra fastlandet til Nordpolen.
|
|
Det er langt mellom Norge og Lake Eyasi i Tanzania. Ikke så langt i hverken kilometer eller timer, men i kulturforskjeller. Ved Lake Eyasi lever noen grupper av nomadene bushmen - buskmenn - helt i takt med naturen, jakter med pil og bue og griller kjøtt på bakken. Nå får de besøk av nordmenn. To helt forskjellige kulturer møtes en solrik dag under ekvator. Kulturforskjeller på mange hundre tusen år? Javel, men velkommen er vi.
|
|
Ingen ting er som påskefeiring på det norske høyfjellet, særlig hvis man kan oppleve Kvamsfjellet på sitt beste. Været denne påsken (2006) ble ikke helt som forventet, men på selveste langfredag 14. april så skinte solen så sterkt at påsketuristene raskt ble forvandlet fra kritthvite spøkelser til rosa pantere. Dette var også dagen da man kunne nyte den fantastiske utsikten mot nord der de majestetiske Rondatoppene reiser seg opp.
|
|
Damene til venstre, og herrene til høyre. Trenger du et håndkle? En eim av svovel ligger i lufta allerede i resepsjonen på badet. Åstoppene i horisonten er snødekte, og en tung sky truer med kraftig snøfall. Nå skal vi bade - ute. Huttemegtu
. Det er ikke mange badegjestene her, nå en sen høstdag. Begripelig nok. Men en omfavnelse på over 40 grader er sekunder unna.
|
|
Island på egen hånd! Her har du mange tips om opplevelser når du reiser fra øst mot vest eller motsatt. Sør-Island eller Nord-Island? Kanskje Island rundt? Med egen bil starter du i øst fra Seyðisfjörður. Med fly og eventuelt leiebil er Reykjavik det naturligste punktet. Island er ideelt for bil, motorsykkel, sykkel eller fotturer.
|
|
Fra gammel tid hadde Incaene nettverk over et stort område. Det gjaldt også langt inn i Amazonas jungelen der de hadde kontakt med flere indianerstammer. De hadde egne budbringere som løpt rundt med beskjed og formidlet informasjon. Inspirert av en rike dyrelivet var Inkaene sterk opptatt av det symbolske. Kondoren, pumaen og slangen er de gamle mytiske dyrene. De representerer de ulike nivåene i mennesket: ånd, kropp og det ubevisste. I july 2001 beveget jeg meg inn i Amazonas jungelen i Manu-regionen, Peru, for å finne ut mer om Inkaene, og hvordan dagens indianere lever.
|
|
En helt utrolig prestasjon. I begynnelsen av februar 2006 ble Cecilie Norges, og Skandinavias første jente som fullfører prosjektet "7 Summits". 7 Summits representerer de høyeste fjellene på hvert kontinent. Til tross for problemer da hun skulle bestige toppen av Carstensz Pyramide på West Papua - Irian Jaya. Cecilie måtte dessverre snu på grunn av at hun og ekspedisjonen hennes ble truet av en opprørsgruppe, men hun ga ikke opp. Istedet dro Cecilie til Australia der hun besteg toppen av Kosciuszko, som ligger 2228 meter over havet. Fjellet er bare litt høyere enn noen av de vakre Sunnmørsalpene som hun vokste opp med.
|
|
I Masai Mara på grensen mellom de afrikanske landene Kenya og Tanzania, finnes det verdens største samling og dyremigrasjon av store pattedyr. Den store dyrevandringen her er kalt verdens største dyreshow. For de mange antilopene og gnuene er dette en dramatisk ferd der de store jaktdyrene løvene og leopardene lusker omkring for å finne et bytte. Her er mulig å observe alle de såkalte "The Big Five", som er løven, leoparden, bøffelen, nesehornet og elefanten, men det finnes også et utrolig variasjon av andre mindre kjente dyrearter som sikkert vil både overraske og fascinere de fleste.
|
|
Samisk Vinterfestival arrangeres for fjerde gang i Oslo i forbindelse med Samefolkets dag 6. februar. I år vil mange ettertraktede artister og kunstnere fra Sápmi bidra, og arrangøren lover Oslo Sámiid Searvi - OSS - et allsidig program. Årets artister og kunstnere er Mari Boine, Ailo Gaup, Inga Juuso Group, Ann-Mari Andersen, SlinCraze, Per Tor Turi, Angelica Voje, Mikkel Gaup, Laara Stinnerbom, Elle Kirste Johnsen, Signe Eira, Gjert Rognli, Liisa Helander, Odd Sivertsen, Rauni Vest Simonsen med flere. Arrangøren Oslo Sámiid Searvi (OSS) og sponsorer: Samisk Hus, Norsk Folkemuseum, Samisk ressursutvalg i Oslo Bispedømme og Oslo Domkirke Oslo Kommune (ved Ordfører), Samisk klasse ved Kampen skole, Bondeheimen Restaurant og hotell, MT-Slakt, Boalvvir A/S, Frifond og MOT, venor.
|
|
Den 12.-15. januar i 2006 ble Reiseliv 06 arrangert. Dette er den 19. internasjonale reiselivsmessen på Lillestrøm. Et selskap som har funnet en klart definert nisje er Språkreisebyrået i Oslo. Ifølge daglig leder Ingvar Dyrseth, formidler Språkreisebyrået språkreiser og språkkurs til internasjonale språkskoler over hele verden. Selskapet har 15 års erfaring og har omfattende kunnskap om våre skoler og reisemål. Det arrangeres kurs for for voksne, studenter, ungdom og seniorer. Kursene tilbys på alle nivåer, hele året. Kursvarighet fra 2 til 36 uker. Det kan være greit begynne på disse kursene før man legger ut på de virkelig store reisene....
|
|
Med Tove Voss i spissen som daglig leder, har Escape Travel funnet en nisje som har blitt enormt populær, nemlig elvecruise. De tilbyr båtturer på 15 elver og floder rundt om i verden. De tar med reisende på turer på Rhinen, Mosel, Donau, Elben, Seinen, Rhônen, Guadalquivir, Douro, River Cloud I & II, Dnepr, Svir, Volga, Nilen, Amazonas, Yangtze and Mekong. Målgruppen er familier og vennegrupper. Men Escape Travel tilbyr også andre type turer til steder som Mauritius, Afrika, Malaysia and Sør-Amerika. Escape Travel var representert på reiselivsmessen Reiseliv06 på Lillestrøm i januar 2006. Med godt besøk på standen, var det tydeligvis at nordmenn hadde fått opp øynene for cruise som reisemåte. Før jul lanserte Escape Travel en egen reisekatolog for bare Sør-Amerika, som den første i Norge, og er virkelig et reiseselskap som går nye veier.
|
|
Verden reiser som aldri før og i fjor ble det solgt over en halv milliard ferieturer verden over. Det er en økning på nesten 6 prosent. Blant årets nye utstillere kan det nevnes Japan, Korea, Filippinene og Bosnia-Hercegovina. Italia satser stort med flere utstillere enn noen gang, og det samme gjelder Hedmark fylke, som profilerer seg spesielt sterkt. En annen nyhet i år er at Reiseliv 06 presenterer partnerregionen Nord-Norge og Svalbard samlet for å vise bedre mulighetene på hva de nordligste distrikter kan tilby. Etter noen dager på messen blir det spennende å se hvem som lykkes best med å kapre kunder!
|
|
Endelig etter ett års utsettelse legger den nye norske Kon-Tiki flåten Tangaroa i april i år (2006) ut fra Peru for å følge samme ruten som Thor Heyerdahl over Stillehavet til Polynesia. Både mannskapet og balsaflåten står overfor mange utfordringer underveis på turen som vil ta rundt 100 dager. Det store spørsmålet er om den vil lykkes som Heyerdahl og hans mannskap gjorde på ferden i 1947.
|
|
|
Meeting the Mudmen in Papua New Guinea

See the video HERE |
|